Bicept och tricept = långa armar

Hej!

Nu ska jag börja bygga upp denna kropp som varit i vilande läge under många år på grund av ryggen. Enligt dom som kan och vet alltså  doktorn och fysioterapeuten är det nu viktigt att stabilisera vissa muskler som behövs för att ryggen ska orka bäras upp. Jag som trodde det räckte nu med mina promenader som vi utökat till 7 km om dagen – och att jag får börja cykla och simma, nä då ska jag göra om halva kroppen 😉  hahah. Självklart trodde jag inte det var över jag vet att det är en lång rehabilitering och jag är bara i början på den.

Sagt och gjort då man inte använt musklerna på länge och efter 4 operationer på 1 år och 4 månader så tappar man de flesta musklerna – inte alla. Ryggmuskler och benmuskler har jag tillräckligt med,  så där är det bara att fortsätta med promenader. MEN armar, bål , axlar och nacke där finns inte mycket att hurra för. Då ska jag börja med att träna biceps och tricept. Super enkelt. Niklas var hemma och band ett ”snöre ” i trappan och visade – så här gör du morsan ca 10 åt gången vila och kör 10 st till , testa 10*5. Nu vet jag inte om han trodde att han skulle få ut arvet i förtid för jag var övertygad att dör jag inte i coranvirus så kommer detta bli mitt fall. Herregud där fanns inte en muskel överhuvudtaget. Nu räcker mina armar till golvet och jag kan lyfta dom en liten bit över huvudet – men det är bara på det igen.

Nu har jag kommit så långt i tanken att nu är det dags att börja boxas med en säck, vad kommer alltifrån?! det ska vara bra träning för min kropp har fysioterapeuten sagt. Jag lyder och gör som dom säger – och nästa steg i utvecklingen är att börja med detta. Nu är jag väldigt glad att jag kan börja träna än om det är i små portioner så har jag kommit i gång och allt verkar funka med ryggen. Det är en stor lycka att få tillbaka livet från smärta och stillasittande , så därför bjuder jag på lite ironi i min träning.

Ha en fortsatt bra onsdag!

 

 

 

 

Publicerat av

veronikambengtsson

Här skriver jag om både det ena och andra som fångar mitt intresse - om att vara här och nu. Jag är en kvinna i mina bästa år - fru till Magnus, mamma till två grabbar, matte till Nisse och Harley - och farmor till Clara. Jag älskar att åka hoj med Magnus - promenader, läsa, resa, fota, skriva och mycket annat. Livet är till för att levas - det är mitt liv här och nu!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s