1 maj är det gammalt och förlegat….

Hej!

Idag är det arbetarrörelsens dag och då ska röda fanor svaja i tågen i varje stad, nu blir det inte så pågrund av coronan. Jag funderar om det inte är dags att lägga ner detta att gå i tåg med röda fanor, det känns väldigt gammalt och förlegat. 1 maj firas inte idag som en arbetarerörelsens dag , hur många är ”arbetare” i tågen och hur många arbetar inte idag? En hel del, då affärer är öppna – och de flesta ser det som en extra dag som man bara har ledigt. Det är nog dags att hitta nya vägar för arbetarrörelsens dag – tror jag.

Jag har själv gått i tågen när jag var aktiv politiker – och jag har även hållt 1 maj tal. Men nu är det nog dags att man blir lite modernare. Själv är jag inte aktiv politiker och inte någon socialdemokrat heller. Tiderna förändras och det gäller att hänga med i utvecklingen och inte prata om samma sak i alla år – ”alla ska med – mer händer i vården” osv. Det gäller att tänka om och tänka nytt – och genomföra fler händer i vården och skolan.

Kramen!

Publicerat av

veronikambengtsson

Här skriver jag om både det ena och andra som fångar mitt intresse - om att vara här och nu. Jag är en kvinna i mina bästa år - fru till Magnus, mamma till två grabbar, matte till Nisse och Harley - och farmor till Clara. Jag älskar att åka hoj med Magnus - promenader, läsa, resa, fota, skriva och mycket annat. Livet är till för att levas - det är mitt liv här och nu!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s